Els trams 122 i 123 que ha d’ocupar la Garrotxa a la diada de l’11 de setembre ja estan plens

Ahir al vespre el president de la Generalitat, Artur Mas, va firmar el decret de convocatòria de les eleccions del 27 de Setembre remarcant el caràcter excepcional dels comicis. Des de les entitats sobiranistes del país ja fa temps que es treballa perquè en aquestes eleccions el vot independentista sigui el majoritari. Des de l’ANC durant tot l’estiu es van programant activitats el dia 27 de cada mes i s’està treballant dia a dia per assegurar l’èxit de la diada. Un 11 de setembre que coincidirà amb l’inici de campanya electoral i que arriba carregat de simbolismes.

La Via Lliure a la República Catalana tindrà 135 trams un per cada escó del Parlament. A més d’aquests 135 trams, també es dividirà en 10 eixos, que són “el contingut del que es vol emplenar el nou país, uns valors que es consideren positius com l’igualtat, la justícia social i la solidaritat” tal com explica el secretari de l’ANC d’Olot Narcís Capdevila. En el cas de la Garrotxa, que ocuparà els trams 122 i 123, l’eix que representa és el de l’educació i la cultura.

Cadascun d’aquests eixos estarà representat per un color que contrastarà amb el color blanc de les samarretes dels participants a la diada. Precisament, el color blanc s’ha escollit, tal com explica Capdevila, per simbolitzar “un nou començament” i així encomanar una il·lusió per fer un nou país.

Un altre dels simbolismes de la diada és el punter. Aquest apunta al parlament que “és el que volem aconseguir: conquerir el parlament cap a l’independentisme”. Amb aquests punters, que es donaran el dia de la diada, és com es donarà color a la Meridiana.  A les 17:14 un punter gegant començarà a recórrer aquesta via per un carril central i a mesura que vaig passant, la gent anirà aixecant els punters amb el color de cada eix per produir “una onada de color” diu Capdevila.

Pel que fa als trams de la Garrotxa, els 122 i 123, com que es troben prop de l’escenari central, a hores d’ara ja estan complerts i des de l’ANC es recomana als garrotxins que vulguin participar a la via que s’apuntin als trams més pròxims que hi hagi disponibles. Recorden també, que encara que no vagin al tram de la comarca, el dia de la diada poden utilitzar igualment els autobusos que aniran fins a Barcelona.

 

Notícies relacionades:
La Garrotxa ocuparà els trams 122 i 123 de la Via Lliure a la República Catalana
Els bitllets per als busos de l’11-S es posen aquest dimecres a la venda i estaran disponibles fins el dia 30 de juliol
Els garrotxins sumen la seva reivindicació cívica a la ja històrica ‘V’ de la Diada de l’11 de Setembre