Aprovada la convocatòria de dos places d’agent i una de sergent per la Policia Municipal d’Olot

El cos de la Policia Municipal d’Olot creix. L’Ajuntament ha aprovat tirar endavant una convocatòria d’oferta d’ocupació pública de dues places d’agent i una de sergent. Aquestes places serviran per cobrir serveis bàsics i millorar bon funcionament del cos.

Ja fa temps que el cos de la Policia Municipal d’Olot demana ampliar els membres que el formen. I es que en els darrers anys el cos ha passat de tenir 47 agents a tenir-ne 41. “La realitat és que les arrosseguem d’uns quants anys perquè amb la crisi econòmica s’ha limitat molt poder cobrir les places que quedaven vacants a l’administració i hem anat perdent agents” explica Ignasi López, cap de la Policia Municipal d’Olot.
La convocatòria d’oferta pública aprovada per l’Ajuntament d’Olot inclou un total de tres places. Dues d’elles són d’agent, que corresponen a la substitució de dos membres del cos que han marxat en el darrer any, que és el que permet la normativa, tal com diu López. Les places serviran per cobrir serveis bàsics i “minimitzar els efectes de tots aquests anys”.
La tercera plaça és de sergent “que portaria l’àmbit de seguretat ciutadana. Aquest és un lloc que està vacant des de fa 11 anys. La recuperació d’aquesta figura és un fet destacat per al cos de la policia local d’Olot ja que en tot aquest temps s’havien quedat amb només dos sergents. “És tot un àmbit de treball que entre els dos sergents que queden i jo mateix intentem cobrir” explica López que afegeix que esperen que “en promoció interna, un dels nostres caporals pugui obtenir aquesta plaça”
Tot i aquestes tres noves places, el cos de la Policia Municipal d’Olot seguirà estant per sota de la quantitat òptima marcada pel Departament d’Interior que és de 1’5 policies per cada 1.000 habitants. “Això ens portaria a uns 50 policies i la realitat és que, amb els 41 que tenim ara, el dèficit és important” conclou el cap de la Policia Municipal d’Olot.

 

Notícies relacionades:
La Policia Municipal d’Olot posarà una caixa de radar a l’Avinguda Països Catalans
La Policia Municipal d’Olot proposa crear un registre per detectar i sancionar els ciclistes reincidents en infraccions a la via pública
La Policia Municipal d’Olot celebra l’acte de commemoració del 125é aniversari ajornat per la tragèdia aèria als Alps francesos