L’Alta Garrotxa vol donar a conèixer les teixedes i la importància de la seva conservació a través d’una exposició itinerant que ha donat el tret de sortida a Sant Joan les Fonts

Sant Joan les Fonts és la primera parada de l’exposició per la Conservació de les Teixedes de l’Alta Garrotxa. El castell medieval Estada Juvinyà acull fins la darrera setmana d’agost una mostra que pretén donar a conèixer aquest boscos i conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la seva preservació.


Les teixedes són boscos principalment formats per una antiga conífera, el teix, que estan en risc de desaparició al continent europeu a causa dels canvis en el paisatges, els incendis forestals i a l’excessiu ús que se’n fa amb finalitat terapèutica. A l’Alta Garrotxa hi ha diversos nuclis amb alta densitat de teix, fins i tot amb història mil·lenària com el del Torrent de l’Orri.

És important que la ciutadania sigui conscient de la importància de la conservació d’aquestes teixedes, i per aquest motiu des de la Unió Europea s’ha tirat endavant el projecte Life Taxus, que pretén informar i concienciar de la importància del teix en l’ecosistema de la península ibèrica

Aquí, a l’Alta Garrotxa, s’ha iniciat una exposició que anirà de poble en poble amb aquesta finalitat, començant per un lloc molt turístic i estratègic com és el castell medieval Estada Juvinyà, de Sant Joan les Fonts.

Es tracta d’una exposició vistosa, familiar, enfocada també cap al turisme i amb la finalitat de donar a conèixer les Teixedes de l’Alta Garrotxa donant indicacions per a la seva correctes conservació.

Aquesta mostra serà a l’Estada Juvinyà fina a l’última setmana d’agost, amb entrada gratuita i es pot visitar de dilluns a diumenge des de les 10 fins a dos quarts de 12 del matí.