Nova campanya de donació de sang a Olot aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana es fa una nova campanya de recollida de sang a Olot. Aquesta mateixa tarda de 4 a 9 del vespre i dissabte en torn de matí de 10 a 14h i tarda, de 4 a 2/4 de 8 del vespre tots els olotins i garrotxins que ho vulguin podran donar al nou hospital d’Olot, on s’instal·larà una unitat mòbil. El dilluns també es podrà donar sang al Casal del Pla de Dalt de les 6 de la tarda a les 9 del vespre.

A l’estiu les donacions de sang baixen un 30%, per això des del Banc de Sang i Teixits es subratlla la importància de seguir donant sang, ja que l’activitat als centres hospitalaris segueix i per tant, les necessitats dels malalts es manté. Es remarca, també, que donar sang és una activitat que requereix una mitja hora i per tant, les vacances, quan es té més temps lliure, és un moment idoni per fer-ho. Per aquest motiu, durant l’estiu moltes de les campanyes de donació de sang que es duen a terme es fan a les zones d’estiuenc més habituals.

A hores d’ara el banc de sang té reserva per 7 dies, una quantitat que està dins la normalitat. Hi ha poques existències però dels grups sanguinis A- i AB-, que només hi ha reserves per un dia, i també de B-, que es te sang per a cobrir l’activitat de dos dies.

 

Notícies relacionades:
Tortellà dedica una escultura de Liberto Nogué als donants de sang del municipi
La 7a Marató de Sang d’Olot aconsegueix gairebé 1.300 bosses en una jornada intensa a l’Hospici
Inaugurada una escultura als donants de sang a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, obra de Rosa Serra

x