Els cultivadors de fesols de Santa Pau tenen bones perspectives respecte de la primera collita amb la Denominació d’Origen Protegida

El primer conreu de fesols de Santa Pau que es distribuirà amb el segell de Denominació d’Orígen Protegida va a bon ritme i els cultivadors esperen fer una bona collita a la tardor. Només 12 dels 25 membres de l’Associació de cultivadors de fesols han acceptat produir sota el segell de la DOP. El seu president ho atribueix a la burocràcia que suposa poder comercialitzar amb el segell.

L’empresa certificadora visitarà demà els camps de fesol que volen distribuir-se sota el certificat de la Denominació d’Orígen Protegida atorgat per la Comissió Europea. Aquest és un dels tràmits que la DOP suposa per als agricultors. Lluís Sunyer és el president de l’Associació de Fesols de Santa Pau. Només 12 dels 25 membres de l’Associació de Cultivadors de Santa Pau s’han acollit a la Denominació d’Orígen Protegida. Sunyer ho atribueix a la burocràcia que suposa utilitzar el segell.

Els cultivadors que no segueixin els controls, no podran vendre sota el segell de la DOP. Lluís Sunyer espera que en tres anys, la gran majoria de membres de l’Associació s’hi afegeixin. La primera collita de ka Denominació d’Orógen Protegida es recollirà entre l’octubre i el novembre.

Notícies relacionades:

Els Fesols de Santa Pau ja tenen la Denominació d’Origen Protegida Europea

Els fesols de Santa Pau ja tenen la DOP catalana a l’espera que s’inscrigui al registre europeu perquè sigui extensiva a la Unió Europea

Les varietats de fesols de Santa Pau de Gra petit i de Setsetmanera han rebut el segell de qualitat gastronòmica ‘Girona Excel·lent’ que s’han entregat a Mas Can Batlle