L’Ajuntament de la Vall de Bianya aprova el projecte de pavimentació del camí de Llongarriu, a la Vall del Bac

L’Ajuntament de la Vall de Bianya ha aprovat el projecte de pavimentació del camí de Llongarriu, a la Vall del Bac. Aquest és un arranjament que es va seguint un conveni amb els propietaris del Mas Llongarriu i que permetrà arribar a la Vall del Bac des del terme municipal de la Vall de Bianya.

El 2008 l’ajuntament de la Vall de Bianya va firmar un conveni amb els propietaris del Mas Llongarriu per arreglar i pavimentar el camí que va de la des de la Vall del Bac a la masia. Aquest és un camí públic que permet enllaçar amb la carretera que va al Capsacosta, al terme municipal de la Vall de Bianya. EL conveni ha tardat en fer-se afectiu perquè al firmar-se, també es va acordar que s’esperaria a que s’acabessin les obres per arreglar la masia per evitar que el pas dels camions malmetessin el paviment. Ara que els treballs al mas han acabat, l’ajuntament ha fet l’aprovació inicial del projecte de pavimentació. El conveni es va fer després que els propietaris del mas cedissin uns terrenys que permetien arribar a la carretera del Capsacosta i a canvi l’ajuntament es va comprometre a col·laborar en la pavimentació del camí assumint cadascuna de les parts el 50% del cost total de les obres, que serà de 95.000 euros, tal com explica l’alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach.

Per a l’ajuntament és important l’arranjament del camí, ja que al tractar-se s’un camí públic, tot el municipi se’n beneficiarà. Aquest camí, que té una llargada de gairebé un quilòmetre de llarg i tres d’ample, és l’única part del camí que va de la Vall del Bac fins a la carretera del Capsacosta que queda per arranjar. D’aquesta manera la via que va a la Vall de Bianya des de la Vall del Bac ja estarà del tot arreglada.

Notícies relacionades:

La Vall de Bianya trasllada a Foment les propostes de millora de la N-260 com a alternativa a la construcció d’una nova carretera

La Vall de Bianya neteja de restes vegetals la zona de Morrals i l’adequa per ordenar l’entorn de la via verda que hi passa