El Museu dels Volcans dedica una exposició al cranc de riu autòcton

El cranc de riu de potes blanques és una de les espècies aquàtiques que s’intenten protegir a través del projecte europeu Life Potamo Fauna. Un dels passos importants per a fer-ho és sensibilitzar la població, per això ara és protagonista d’una exposició a Olot.

El Museu dels Volcans ha dedicat una exposició al cranc de riu de potes blanques, una espècie autòctona que es troba en greu perill d’extinció. Segons explica Miquel Macias, de l’Agrupació Naturalista de la Garrotxa i tècnic del Centre de reproducció del Cranc de Riu, actualment s’estan portant a terme tasques de repoblació i reproducció d’aquest crustaci.

L’objectiu de la mostra és donar a conèixer l’ecosistema on viu i la seva situació, ja que anys enrere era molt abundant. Ara li han guanyat terreny altres crancs  com el senyal, el roig i el dels canals, que són portadors de malalties  contra les quals l’espècie local no pot lluitar.

La mostra pot visitar-se fins el 27 de setembre. A més, del 21 al 25 del mateix mes, Olot serà la seu de dues trobades a nivell estatal i internacional sobre la conservació del cranc de riu.

Notícies relacionades:

Neixen més de 5.000 cries de cranc de riu que serviran per repoblar els rius Fluvià, Ter i Muga

L’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa rep una subvenció per a continuar amb la sensiblització per la conservació del cranc de riu autòcton al Fluvià

L’ampliació i millora del Centre de Reproducció del Cranc de Riu d’Olot permetrà que neixin 10 vegades més crancs autòctons

x