L’Ajuntament de Mieres atura les obres de l’aparcament per a autocaravanes per deficiències en el projecte

L’Ajuntament de Mieres ha aturat temporalment les obres de l’aparcament d’autocaravanes que s’havia de fer al municipi. El nou equip municipal ha observat deficiències en el projecte que podrien perjudicar la riera de Sant Pere. Les obres no es reprendran fins que s’hagi trobat una solució que satisfaci el nou consistori.

Aquest aparcament de la zona esportiva de Mieres ha d’albergar la primera zona d’estacionament i pernoctació per a autocaravanes de la Garrotxa. Per a aquesta instal·lació les obres ja s’havien adjudicat i s’havien iniciat. Ara el nou ajuntament del poble ha decidit aturar-les després de detectar deficiències en el projecte. Des del consistori s’ha observat que la fosa sèptica que segons el projecte ja estava construïda en al pavelló del poble no és realment una fosa sèptica, sinó una antiga depuradora a base de vasos de decantació.

El problema rau, tal com explica Neus Casals, regidora d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de MIeres, en que una fosa sèptica és un espai totalment tancat que no allibera el seu contingut al medi, en canvi la depuradora, després de filtrar els líquids els condueix a la riera de Sant Pere. El filtratge de la depuradora, però, no és suficient per eliminar els productes químics de les aigües negres de les autocaravanes.

Aquest és el motiu principal pel que el nou Ajuntament ha decidit aturar temporal i preventivament les obres a l’espera de trobar una solució al que consideren podria perjudicar per la riera del municipi.

Un cop solucionada aquesta qüestió el consistori mierenc no descarta seguir endavant amb l’aparcament, tot i que hi ha altres aspectes del projecte que es volen revisar. Aquest estava previst que fos un espai que oferís electricitat, aigua potable, deixalleria i buidatge d’aigues de forma gratuïta, tot i que oferir tots aquests serveis suposaria una despesa per al poble explica Casals.

A l’ajuntament també els preocupa la gestió de la zona. L’espai s’habilitaria per a 6 autocaravanes que podrien estar un màxim de 48 hores, però el projecte no contempla el control d’aquestes condicions.

La construcció del pàrquing, que estava previst que s’inaugurés aquest 2015, es fa conjuntament entre l’Ajuntament de Mieres i el Consell Comarcal de la Garrotxa per un pressupost total de més de 13.400 euros, un 40% dels quals els assumeix el consistori mierenc.

Notícies relacionades:

Mieres inicia els tràmits per disposar del primer aparcament d’autocarabanes de la Garrotxa i d’un càmping al terme municipal