L’empresa certificadora de la DOP Fesols de Santa Pau ja ha visitat 6 dels 12 productors adherits

L’empresa certificadora de la Denominació d’Origen dels fesols de Santa Pau ha visitat avui per primera vegada els camps. Avui té previst visitar la meitat dels 12 productors i a mitjans de setembre visitarà la resta. El procés de verificació finalitzarà a mitjans de novembre amb les visites als elaboradors i envasadors.

A 3/4 d’11 del matí el tècnic de l’empresa OCA Instituto de Certificación contemplava per primera vegada les quatre hectàrees del camp de fesols del cultivador Joan Orri, a la falda del volcà Croscat. Anteriorment, s’ha reunit amb el productor i ha inspeccionat la seva maquinària. El procés el repetirà avui amb fins a sis produccions, la meitat de les que han sol·licitat comercialitzar els fesols sota el certificat de la Denominació d’Origen Protegida.

A Joan Orri, cultivador d’aquest camp, la certificació dels fesols no li suposa un esforç afegit. OCA Instituto de Certificación controla una dotzena de Denominacions d’Origen catalanes. A mitjans de setembre visitarà els camps dels altres sis productors fins a completar les 18 hectàrees que han decidit sotmetre’s a la certificació. A mitjans de novembre, l’empresa certificadora visitarà els elaboradors i envasadors del fesol de Santa Pau. De totes les visites de camp a les produccions de fesols, l’empresa certificadora elaborarà uns informes necessaris per a la correcta distribució dels fesols sota la Denominació d’Origen Protegida.

Notícies relacionades:

Els cultivadors de fesols de Santa Pau tenen bones perspectives respecte de la primera collita amb la Denominació d’Origen Protegida

Els Fesols de Santa Pau ja tenen la Denominació d’Origen Protegida Europea

Els fesols de Santa Pau ja tenen la DOP catalana a l’espera que s’inscrigui al registre europeu perquè sigui extensiva a la Unió Europea