Els més de 200 participants als ‘Sopars al Volcà’ valoren l’activitat amb una nota mitjana superior al 9

Més de 200 persones han gaudit aquest estiu dels ‘Sopars al Volcà’. La combinació de gastronomia en un entorn privilegiat acompanyat de música ha satisfet a tots els participants que han valorat l’activitat amb una nota superior al 9 sobre 10.

Fins a tres vegades el Montsacopa ha acollit els ‘Sopars al Volcà’ aquest estiu per oferir als assistents els tresors gastronòmics de la Garrotxa en un entorn privilegiat. En total han estat 209 persones les que han assistit a aquests sopars, que després de 14 edicions ja és una de les activitats més consolidades de la Cua del Drac.

La climatologia ha ajudat a la participació ja que els tres sopars s’han pogut fer al volcà, cosa que en anys anteriors no sempre s’havia pogut fer, tal com explica Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament d’Olot.

La sortida consistia en una visita guiada des de la falda del volcà fins al cràter, un sopar amb els productes típics de la Garrotxa com a elements principals i un concert al final. En l’enquesta de valoració, totes les qüestions han estat valorades amb una puntuació superior a 90%. La visita guiada i el sopar van rebre una puntuació del 98’5%, l’entorn i la informació prèvia de l’activitat van obtenir una nota del 95’1 i 95’5% respectivament i finalment la música un 90%. Per a Vayreda, “les valoracions han estat molt positives i ajuden a continuar de cara a l’any que ve introduït novetats i millorant aspectes”. El regidor també subratlla que en l’activitat a més d’assistir-hi gent de la ciutat,  també atrau a turistes.

Activitats com aquesta afavoreixen l’ocupació durant l’estiu a la comarca. El passat cap de setmana, els allotjaments olotins van registrar una ocupació del 92%, una xifra que segueix la tendència a l’alça registrada en els anys anteriors però supera amb escreix l’ocupació que va haver-hi durant les mateixes dates l’any passat, que no va arribar al 80%.

L’ocupació mitjana del mes de juliol d’aquest 2015 també ha estat superior a la dels anys anteriors i a l’oficina de turisme de la ciutat s’han atès gairebé 2.600 persones, la xifra més alta des del juliol del 2011.

Notícies relacionades:

Ahir al vespre es va celebrar el primer dels ‘Sopars al Volcà’, al Volcà Montsacopa

El Sopar al Volcà aconsegueix un 60% de participants de fora de la comarca i es consolida com a activitat destacada de la Cua del Drac