L’Oficina d’Habitatge d’Olot facilitarà els tràmits per demanar ajudes per a obres a l’interior d’habitatges de persones grans

La convocatòria d’ajudes per a reformes que es facin a l’interior d’habitatges on viuen persones grans estarà oberta fins al 21 de novembre. A Olot, l’Ajuntament ofereix assessorament sobre les sol·licituds a través de l’Oficina d’Habitatge, ubicada a l’edifici consistorial.

Als pisos per a la gent gran del Parc Nou d’Olot, un veí ha fet obres d’arranjament a l’interior del seu habitatge. El seguit de reformes li suposaran una millor mobilitat i autonomia a casa seva. Darrerament, una altra veïna del bloc s’ha decidit per fer-hi obres. Si ho vol, durant els propers mesos tindrà la possibilitat de demanar una ajuda per a la reforma del seu pis. Per primera vegada, la Generalitat ha obert una convocatòria d’ajuts per a obres d’arranjament a l’interior de tot tipus d’habitatges on hi viuen persones grans, amb un import màxim de 2.500 euros.

Els requisits per demanar la subvenció són que la persones o persones que hi visquin tinguin més de 65 anys. L’habitatge per al que demanen l’ajuda ha de ser el domicili habitual i permanent, ja sigui de propietat o de lloguer. Les persones que hi viuen han de tenir falta d’autonomia per realitzar activitats d’higiene, alimentació o mobilitat. Els seus ingressos no poden superar 1,5 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya. Les obres per a les que volen l’ajuda no poden haver estat iniciades abans del 13 de juliol d’aquest any, moment en què el Govern va publicar la convocatòria. Les actuacions que poden rebre ajuts són totes aquelles que tinguin a veure amb el manteniment de les condicions d’habitabilitat.

També poden rebre ajudes les reformes per adequar els habitatges a la normativa vigent pel que fa a les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament. Per últim, són susceptibles de rebre ajudes l’adaptació per a la millora de l’accessibilitat estances com el lavabo, la cuina i altres intervencions que millorin l’accessibilitat a l’interior de l’habitatge.

A Olot, l’Oficina d’Habitatge, ubicada a l’Ajuntament, atendrà les sol·licituds per a aquestes ajudes, facilitarà els tràmits i resoldrà qualsevol dubte.