Realitzen obres de millora a la planta de transferència d’escombraries d’Olot per allargar-li la vida útil

La planta de transferència d’escombraries d’Olot està tancada aquests dies per permetre-hi obres de reforma. L’empresa gestora està adequant la zona de compactació i els dipòsits després que l’Ajuntament d’Olot ha decidit allargar-li la concessió. L’objectiu dels treballs és el d’allargar la vida útil d’aquestes instal·lacions, ja que la planta de triatge comarcal encara no s’ha començat a construir.

Aquests dies, els camions de deixalles d’Olot aparquen fora de les instal·lacions de la planta de transferència d’escombraries i deixalleria d’Olot. La planta, que s’encarrega de compactar les deixalles abans d’anar a l’abocador, està tancada fins al 15 de setembre per permetre unes obres de millora. Els treballs van començar el 6 de juliol. Actualment s’hi pot veure fàcilment que s’ha canviat el paviment d’un dels sectors de les instal·lacions.

Les obres tenen un cost de 442.000 euros que assumeix l’empresa gestora després que l’Ajuntament d’Olot va decidir allargar-li la concessió al ple del passat mes de març. Els treballs allargaran la vida de les instal·lacions mentre no es construeixi la planta de triatge comarcal, projectada a Sant Jaume de Llierca. La Generalitat ha aprovat el seu pla especial, però de moment no ha iniciat les obres.

Els treballs a la planta de transferència no han comportat cap molèstia als ciutadans, ja que les escombraries s’han seguit dipositant a la deixalleria propera a la depuradora. És previst que les obres finalitzin el 15 de setembre.

x