El programa de Conservació d’Espais Naturals i Reinserció Social du a terme tres projectes a la Garrotxa amb la cooperativa La Fageda

Un total de 84 persones en risc d’exclusió han accedit al món laboral en el programa de Conservació d’Espais Naturals i Reinserció Social impulsat per la Diputació de Girona i l’Obra Social ‘la Caixa’. A la Garrotxa s’ha fet a través de la cooperativa La Fageda i han implicat més de 12 persones.

En un any el programa Conservació d’Espais Naturals i Reinserció Social ha contribuït  a la inserció laboral de 84 persones en risc d’exclusió a les comarques gironines. A la Garrotxa aquest conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l’Obra Social ‘la Caixa’ s’ha materialitzat en tres projectes en el darrer any duts a terme a través del servei de Jardineria de la cooperativa La Fageda. Durant la tardor de l’any passat, la brigada de jardineria d’aquesta empresa va naturalitzar l’estructura forestal de la fageda i va millorar les infraestructures de prevenció d’incendis de l’alzinar de la finca Can Jordà, propietat de la Diputació de Girona. Entre el gener i l’abril d’aquest any, s’ha treballat en la recuperació d’espais oberts de l’Alta Garrotxa. Aquests treballs van abraçar una extensió de 6 hectàrees de la finca de Can França i s’hi van destinar 12 membres del servei de jardineria de La Fageda. Finalment, el tercer projecte del programa de Conservació d’Espais Naturals s’ha treballat ha estat la conservació de fagedes calcífugues a la Serra de Monars, a l’Alta Garrotxa. En aquests treballs hi han participat 7 persones entre el febrer i el març del 2015.

El programa de Conservació d’Espais Naturals i Reinserció Social és  una iniciativa de l’Obra Social “la Caixa” i la Diputació de Girona, en el marc del conveni de col·laboració iniciat ja fa 10 anys entre ambdues entitats per a la defensa dels valors naturals de Girona. En aquest temps l’entitat bancària ha fet una inversió de gairebé 10 milions d’euros i s’han realitzat 150 projectes que creixeran a partir del setembre, quan se’n comencin de nous.