L’Ajuntament d’Olot adequa un nou accés al cim del Montsacopa que resseguirà una de les grederes del volcà

L’Ajuntament d’Olot ha començat a treballar sobre la finca propera al volcà Montsacopa que va adquirir a principis d’any. Durant les properes setmanes, el consistori l’adequarà per habilitar-hi un nou accés al volcà que permetrà contemplar de prop una de les seves grederes. El camí vol valoritzar un dels seus múltiples atractius geològics.

Els terrenys adquirits per l’Ajuntament d’Olot al peu del volcà Montsacopa s’han començat a estesar i netejar. És el pas previ a l’adequació del sector per delimitar un nou accés al cim del volcà. Anirà des d’aquest punt proper a la gredera de darrere el cementiri fins a connectar prop del cim amb el camí del via crucis. El nou accés tindrà menys pendent i resseguirà la gredera del Montsacopa amb l’objectiu que els visitants gaudeixin de primera mà d’alguns dels millors atractius del volcà.

Els treballs s’allargaran fins més enllà de l’estiu. Tenen un cost d’uns 60 mil euros que finançaran l’Ajuntament d’Olot i el Pla de Foment de la Generalitat. El condicionament segueix un projecte elaborat pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que recomanava aquest accés, i vol respondre a la demanda que fan els visitants per endinsar-se en els atractius del Monstacopa mentre es disposen a accedir al seu cràter.

Els treballs d’adequació per al condicionament del nou accés complementen altres actuacions que s’han fet i se seguiran promovent des de l’Ajuntament d’Olot per valoritzar el volcà de cara als veïns i els visitants.

Deixa un comentari