La CUP del Llierca demana l’adhesió a l’AMI de Tortellà i Sales de Llierca de forma immediata, abans del 27 de setembre

La CUP del Llierca ha demanat als Ajuntament de Tortellà i Sales de Llierca l’adhesió immediata, abans del 27 de setembre, a l’Associació de Municipis per la Independència. Aquests dos municipis de la Garrotxa són els únics de la comarca que no formen part d’aquesta associació.

Tortellà i Sales de Llierca són els dos únics municipis de la Garrotxa que no s’han adherit a l’Associació de Municipis de la Independència. Per aquest motiu, la CUP del Llierca ha presentat una instància als dos ajuntaments sol·licitant l’adhesió immediata a l’AMI.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular es considera que la voluntat dels dos municipis ja es va expressar el dia 9 de novembre amb la consulta sobre la independència on a Tortellà el Si-Si va obtenir un 87% dels vots que es van dipositar durant aquella jornada. A Sales de Llierca els vots doblement afirmatius van suposar un 91% del total. Per la CUP aquest missatge no es va llegir pels ajuntaments anteriors. “L’ajuntament hauria d’haver fet a aquest crit de la població en el seu moment, això no es va fer” explica el regidor d’aquesta formació política a l’Ajuntament de Tortellà Olivier Viscido, que afegeix: “Entenem que amb el canvi de l’equip de govern havia de ser un pas immediat i com que no havia sortit de l’ajuntament entenem que hem de ser nosaltres els que instiguem a fer aquest pas”.

La Cup del Llierca resta ara a l’espera d’una resposta dels dos consistoris. En el cas de Tortellà ja s’ha convocat un ple extraordinari per al dia 3 de setembre per debatre la qüestió.