Un total de 350 balladors de 19 companyies participen en l’Ésdansa 2015, que consolida la seva oferta formativa

Aquest matí ha començat la 33a edició de l’Ésdansa, el Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses. Enguany són un total de 350 balladors de 19 companyies, 8 d’elles internacionals els que participaran en l’esdeveniment, en una edició 2015 de l’Ésdansa que ha consolidat la seva oferta formativa. Durant els 6 dies de festival, l’organització espera superar els 9.000 espectadors que va haver-hi l’any passat.

Nova Zelanda ha estat la companyia escollida per mostrar un tastet del que es pot veure en la 33a edició de l’Ésdansa en la roda de premsa de presentació del festival. En total són 19 companyies les que participen al Festival Internacional  de Música i Dansa de Les Preses  2015. D’aquestes, 8 són internacionals. A més de la neozelandesa, participen al festival companyies provinents de Cuba, França, Rússia, Irlanda i per primera vegada, Timor Oriental i Sud-Àfrica. Tota una oferta nacional i internacional que creix any rere any i amb la que l’Ésdansa espera superar els 9.000 espectadors que van tenir l’any passat.

En aquesta edició el festival consolida la seva oferta formativa, accentuant les activitats d’aquest caire. Del total de 25 propostes que ofereix, més de la meitat són de caràcter formatiu. S’han doblat les xerrades i tertúlies ‘Parlem de…’ així com també els tallers per a adults Ésdansa’t. Pel que fa a les activitats formatives per a nens, creixen els tallers ‘Petit Ésdansa’ amb més de 600 inscrits i s’ha creat una secció específica, el ‘+ Petit’, per als nens i nenes de tres a sis anys. Aquest any, no afluixa, tampoc, la voluntat participativa de l’Ésdansa, que ofereix un 75% del seu programa amb propostes que conviden als assistents a participar activament de l’esdeveniment.

Notícies relacionades:

Els tallers Ésdansa’t donen el tret de sortida al festival amb dos itineraris diferents, amb la formació com a protagonista i amb uns 40 participants

El ritual Apanui de l’Ésdansa s’oferirà amb la modalitat de la taquilla inversa

Vuit companyies dels cinc continents participaran a l’ÉsDansa, que aquest any tindrà entrades numerades

Deixa un comentari