La primera Nit Ésdansa fa ballar als assistents al ritme de la balalaica russa i la música cubana

Ahir a la nit Les Preses va viure la primera Nit Ésdansa. Amb un ambient totalment festiu les companyies Ivouchka de Rússia i Camagua de Cuba van ensenyar a ballar les seves danses tradicionals a tots els assistents.

La nit comença amb una petita demostració dels balls tradicionals de la companyia russa Ivouchka. Tot seguit, els balladors animen al públic a aixecar-se de la cadira i sortir a la pista. Ràpidament, l’espectacle es converteix en una festa amb centenars de persones ballant al ritme de la balalaica russa.

La Nit Ésdansa és una de les activitats més participatives del festival Ésdansa. Una actuació per a què els assistents gaudeixin i visquin en primera persona les danses de les companyies internacionals que visiten el festival mentre interactuen directament amb els artistes, segons explica la coordinadora de l’activitat Laura Gelis. Però també és una activitat singular per als balladors, que ensenyen de tu a tu les seves danses més característiques a tots els assistents tal com diu Alexander Popovitchev, director companyia Ivouchka de Rússia: “Pensem que el d’avui és un dels millors espectacles. Ha  estat una experiència molt interessant per a nosaltres, els balladors han passat una molt bona estona i els ha donat l’oportunitat d’interactuar amb el públic. Esperem que a tots els assistents els hagi agradat veure el nostre grup avui aquí”.

Les Nits Ésdansa van néixer l’any 2000 amb la voluntat de fer que el públic assistent a les actuacions fos un element actiu de l’espectacle i participés de la dansa. Des de llavors, aquesta voluntat de fer participar l’espectador s’ha anat accentuant.

Cada nit són dues les companyies internacionals que mostren i ensenyen a ballar les seves danses tradicionals. La ‘Haka’, la dansa guerrera maori de Nova Zelanda i la ‘farandola’ de la Provança francesa són les dues de les danses que es podran aprendre aquesta nit.

Notícies relacionades:

Els tallers Ésdansa’t donen el tret de sortida al festival amb dos itineraris diferents, amb la formació com a protagonista i amb uns 40 participants

Un total de 350 balladors de 19 companyies participen en l’Ésdansa 2015, que consolida la seva oferta formativa

El ritual Apanui de l’Ésdansa s’oferirà amb la modalitat de la taquilla inversa