Set garrotxins a les llistes gironines de diferents partits per les eleccions del 27S

Els darrers dies s’han anat donant a conèixer les llistes definitives per les eleccions al Parlament de Catalunya. A més de Toia Codina, hi ha altres noms garrotxins en les llistes gironines d’aquests comicis.

Toia Codina, presidenta de l’ANC de la Garrotxa és la número 14 de la llista de la CUP, on també hi ha el pastor de Riudaura, Marc August Muntanya, que en les eleccions internes de la Candidatura d’Unitat Popular es va quedar a les portes d’estar entre els cinc primer noms de la llista, finalment ocuparà la setena posició. Entre els suplents, al sisè lloc, hi trobem un altre garrotxí. Martí Lleixà, membre del Procés Constituent a la Garrotxa. La candidatura de la CUP a la demarcació anirà encapçalada per l’advocat gironí Benet Selellas i la tancarà Alguer Miquel, cantant del grup ripollès Txarango.

La llista de Junts pel Sí inclou dues cares garrotxines. En el lloc número 7 de la llista hi ha Lluís Guinó, actual alcalde de Besalú per Convergència. Una mica més avall, l’olotina Meius Ferrés,  actual secretaria d’Organització d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Garrotxa ocupa la posició número 13. La candidatura gironina de Junts pel Sí va encapçalada pel cantautor i escriptor Lluís Llach i la tanquen l’exconsellera del PSC Marina Geli i l’actual conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila.

La llista del PSC també té representació garrotxina. El primer secretari del partit a la comarca i exregidor d’Olot Albert Bramon està en la posició número 3 de la candidatura gironina. Aquesta va encapçalada per Rafael Bruguera. Pel que fa a Catalunya sí que es pot, l’olotina Núria Pascal és la tercera suplent en representació d’Inicativa per Catalunya Verds.