Toia Codina deixarà la presidència de l’ANC i va de número 14 a la llista de la CUP a Girona

Toia Codina deixarà la presidència de l’Assemblea Nacional Catalana de la Garrotxa. Ho farà abans de les eleccions del 27 de setembre, ja que és incompatible el seu lloc en la llista de la CUP amb el càrrec de coordinadora de l’ANC.

Des del gener del 2012 Toia Codina ha estat la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana a la comarca. Ho ha estat durant més de tres anys, que és el temps màxim que recomanen els estatus de l’ANC. Tot i així, Codina ha seguit al capdavant de l’entitat per manca de relleu. Ara ha decidit formar part de la llista de la CUP a Girona, cosa que és incompatible amb el seu càrrec dins l’assemblea. “Tenir un càrrec dins l’ANC i estar en una llista com a candidat és impossible, per tant jo deixo el càrrec segur” afirma Codina.

Codina ha acceptat anar a les llistes de la Candidatura d’Unitat Popular a la demarcació després de la petició d’aquesta formació política. Ho fa en el lloc número 14 en el que creu que és una manera de seguir treballant per la independència. “Trobo que ells ho tenen molt clar, volen anar per la via directa” justifica Codina la seva decisió i afegeix que la manera de treballar de la CUP, amb assemblea també li sembla interessant.

El relleu a la presidència de l’ANC de la comarca es farà a principis de setembre. En principi només es canviarà el coordinador i Rosa Figueres i Narcís Capdevila seguiran sent la secretària i el tresorer. Codina explica que ja s’ha demanat als socis que vulguin aspirar al càrrec que enviïn el seu currículum per així en l’assemblea “que segurament serà el dia 3 de setembre” ja es pugui fer el relleu.

Notícies relacionades:

Set garrotxins a les llistes gironines de diferents partits per les eleccions del 27S

Marc August Muntanya no estarà entre els cinc primers noms de la llista gironina de la CUP

La CUP celebra eleccions primàries per definir les llistes de les eleccions del 27 de setembre