L’Ésdansa consolida les tertúlies i debats ‘Parlem de…’ doblant-ne les sessions

Les activitats de l’Ésdansa no s’aturen. Cada tarda el festival ofereix les xerrades i tertúlies ‘Parlem de…’ per debatre sobre diferents temes relacionats amb el món de la dansa tradicional. Aquesta és una activitat que es va iniciar l’any passat i en aquesta edició es consolida doblant-ne les sessions.

Després d’un intens dia de ball a l’Espai de Dansa d’Arrel Tradicional Marboleny, arriba el moment per a la reflexió. Cada tarda, un cop finalitzats els tallers per a adults, comencen les tertúlies ‘Parlem de…’ un espai destinat a debatre diferents aspectes destacats del món de la música i la dansa tradicional. Pep Garcia, coordinador de l’activitat la descriu com “un espai de reflexió, d’intercanvi d’opinions i fins i tot de debat on no es pretén imposar res, sinó posar sobre la taula l’estat de la qüestió”.

El ‘Parlem de…’ és una secció amb voluntat divulgativa i formativa que es va posar en marxa l’any passat i aquest 2015 s’ha consolidat doblant-ne les sessions. Garcia explica que l’any passat es va fer la prova i aquest any s’ha “consolidat atenent també les peticions dels participants”.

La figura del folklorista català Joan Amadas, el treball que es fa a diferents espais d’arrel tradicional com l’esbart Espona de Rubí o Lo Planter de Tortosa són els dos debats que es van fer els primers dies. Ahir la tertúlia va tractada sobre vestuari tradicional amb el figurinista i indumentarista Pau Fernàndez. Avui és farà l’última tertúlia a càrrec de David Martínez, director de l’Esbart Sant Martí de Barcelona,  que explicarà el procés de treball a l’hora de crear i produir un nou espectacle posant d’exemple ‘Camí a la Festa’ el nou treball que l’esbart preestranarà aquesta mateixa nit a Les Preses.

Notícies relacionades:

Aquest dissabte a la nit l’Ésdansa és podrà seguir en directe per la Xarxa i Olot Televisió

El Petit Ésdansa preveu batre rècord de participació aquest 2015, amb 800 nens i nenes

La primera Nit Ésdansa fa ballar als assistents al ritme de la balalaica russa i la música cubana