Un grup de joves de la Vall de Bianya plasmen fotografies en blanc i negre en un mur del municipi

Durant aquest estiu els joves de la Vall de Bianya han estat pintant un mural. Ho han fet a partir de fotografies de paisatges de la vall preses per ells mateixos. Aquest municipi té molt present els joves i des de fa uns anys els involucra en la vida del poble.

Aquest és l’aspecte actual del mur exterior de l’empresa Tresserras de la Vall de Bianya. Aquest estiu 9 joves del municipi participants a les brigades d’estiu l’han decorat amb paisatges de la vall a petició de l’empresa. L’activitat va començar prenent fotografies en blanc i negre de paisatges que els joves creien representatius de la Vall de Bianya. Un cop les van tenir fetes, era el moment de plasmar la fotografia a la paret. “Varem decidir posar la qualitat per davant i per fer-ho més fàcil varem triar blanc i negre i així només et dediques al que són els tons de la llum” explica Arnau Bielsa, professor de dibuix i pintura.

Des de l’ajuntament d’aquest municipi es vol involucrar als joves de la vall al dia a dia del poble, és per això que s’organitzen tot tipus d’activitats per animar-los a ser un element actiu de la Vall de Bianya. “Cada any intentem buscar feines que repercuteixin al be del municipi i que els joves es puguin implicar en feines municipals” assegura Cristina Riera, tècnica de Joventut de l’Ajuntament de la Vall de Bianya. Marc Toboso, jove del municipi afegeix que “amb el projecte de brigades també intentem que tots els joves s’impliquin al grup de joves i amb ells organitzar festes i col·laborar en les fires del municipi”.

Continuar treballant en el mural, és una de les activitats que es proposaran als joves de cara al futur, ja sigui durant el curs o sinó l’any que ve en una nova edició de les brigades joves d’estiu.