El festival Ésdansa de Les Preses bat rècord d’espectadors i participació en els tallers Ésdansa’t i Petit Ésdansa

El festival Ésdansa 2015 ha batut tots els rècords. S’han superat els 9.000 espectadors de l’any passat sumant-ne més de mig miler, xifra fins ara mai assolida. També s’ha augmentat la participació a totes les activitats formatives, que eren la gran aposta en quant a novetats del festival.

Per primera vegada en els 33 anys del festival l’Ésdansa ha penjat el cartell d’entrades exhaurides. Ho va fer el dissabte en Festival de Dansa Internacional d’arrel tradicional, que enguany i també per primera vegada es va poder seguir en directe per la Xarxa de Televisions Locals i OLOT TELEVISIÓ amb molt bona acollida. La introducció aquest any de les entrades numerades, ha fet que s’augmentés la venta anticipada i el mateix dissabte ja no quedaven entrades disponibles de les 1.320 localitats, un fet, que tal com reconeix el director del festival Jordi Fosas, va ser especial il·lusió a l’organització.

Un altre dels espectacles que més afluència de públic va atraure va ser el ritual maorí que la companyia neozelandesa Te Whanau a Apanui va fer al  Clot de l’Infern el divendres a la mitja nit. Fins a 1.500 persones es van desplaçar fins al bell mig del parc de Pedra Tosca per presenciar aquesta novetat. Fosas explica que uns dies abans de l’espectacle ja veien que aixecava més expectació que havien previst, però “els va sorprendre” la gran afluència de públic.

Aquest 2015 l’Ésdansa havia apostat per la formació i el balanç en aquest sentit també és positiu. La bona acollida que ha tingut l’ampliació dels tallers Ésdansa’t i Petit Ésdansa, que també han batut rècords de participació amb 54 i més de 620 participants respectivament, reafirmen el festival com un espai de referència dins del món de la dansa tradicional. “l’Ésdansa és aquell punt de trobada obligat, l’espai de referència on es debat, es parla i es veuen propostes” assegura Fosas.

En total han estat més de 9.600 persones les que han assistit a alguna de les més de 25 activitats que durant tota la setmana s’han  fet a Les Preses. Un rècord d’espectadors que assoleix l’objectiu de l’organització, que era superar els visitants de l’any passat. “Un any molt positiu” diu Fosas que afegeix que el que satisfà de les xifres no és el rècord sinó que “això vol dir que hi ha més gent que ha vist i hi ha més gent que ha ballat dansa tradicional”.

Per sobre de totes les xifres d’espectadors, però, l’organització del festival destaca la qualitat excepcional de tots els espectacles que s’hi han pogut veure.

Notícies relacionades:

Un any més Les Preses nota l’impacte econòmic i social que l’Ésdansa significa per al municipi

Aquest dissabte a la nit l’ÉsDansa és podrà seguir en directe per Olot Televisió i les teles locals de La Xarxa

Un total de 350 balladors de 19 companyies participen en l’Ésdansa 2015, que consolida la seva oferta formativa

Deixa un comentari