Un any més Les Preses nota l’impacte econòmic i social que l’Ésdansa significa per al municipi

Tot el moviment d’espectadors que hi ha a Les Preses durant la setmana del festival el noten també els comerços i establiments del municipi, que veuen com els seus locals s’omplen i  augmenten les vendes.

Aquest matí per Les Preses encara es podien veure membres d’algunes de les companyies internacionals que durant una setmana sencera han conviscut a l’escola La Bòbila. Les companyies internacionals són el principal atractiu que acosten fins a aquest municipi garrotxí a mulers de persones, una afluència de gent pels carrers i comerços que només es repeteix un cop a l’any. El propietari del bar restaurant El Caliu de Les Preses assegura que l’Ésdansa és quan té més moviment en el seu establiment mentre que la Montse, estanquera del poble, explica que com que el seu establiment els queda de pas als balladors també s’hi paren a comprar.
Certament el festival Ésdansa porta al poble de Les Preses milers de visitants. Però per al municipi també és una finestra al món. És gràcies a aquest festival que aquest municipi garrotxí forma part del mapa mundial de referència en la dansa tradicional.
“Aquests dies es parla de Les Preses arreu” afirma Pere Vila, alcalde del municipi, “estem en l’àmbit internacional” gràcies a les companyies que visiten el poble que fins a Les Preses hi vagi gent “de tot arreu”.
Les preses sa despertat avui tranquil·la, com és habitual en el poble, a l’espera que el proper festival Ésdansa, que es celebrarà del 23 al 28 d’agost del 2016 torni a revolucionar el municipi.

Notícies relacionades:

El festival Ésdansa de Les Preses bat rècord d’espectadors i participació en els tallers Ésdansa’t i Petit Ésdansa

El Petit Ésdansa preveu batre rècord de participació aquest 2015, amb 800 nens i nenes

Un total de 350 balladors de 19 companyies participen en l’Ésdansa 2015, que consolida la seva oferta formativa

x