Els Museus d’Olot presenten dues exposicions per Festes del Tura sobre l’artista Miquel Plana i l’escriptor Marian Vayreda

L’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot ha presentat aquest matí les exposicions protagonistes de les Festes del Tura, i que romandran obertes al públic fins a finals d’any: es tracta de les mostres sobre el bibliòfil Miquel Plana, que ens va deixar el 2012, i l’escriptor i pintor Marian Vayreda, de finals del segle XIX.

L’exposició dedicada a Plana és un reconeixement a la llarga i reconeguda trajectòria d’un artista que va revolucionar el camp de la bibliofília a Catalunya, i que comptarà amb una quinzena d’activitats per tal d’apropar Miquel Plana i la seva obra a la societat. D’altra banda, la mostra centrada en Marian Vayreda intentarà explicar l’obra de l’escriptor a través de formats que esquiven la simple literatura; en ella el visitant no es trobarà les seves obres pictòriques originals, però els Museus d’Olot provaran d’apropar el seu univers a l’espectador.

Notícies relacionades:

Jornada de Museus a Olot per debatre sobre el paper que aquests han de tenir en la societat

Els Museus d’Olot mostren part del seu fons artístic a ‘El tresor més ben guardat’

L’Institut de Cultura inaugura cinc noves exposicions durant les Festes del Tura