Ja es pot consultar el programa complert de les Festes del Tura i actualitzar i descarregar l’App amb totes les activitats

La revista Entura’t i el programa complert de les Festes del Tura ja es poden consultar per Internet o en format paper. Ahir al matí, ja es van començar a repartir per la ciutat i des d’ahir a la tarda, també, es pot actualitzar l’aplicació mòbil de les festes amb totes les novetats d’enguany.

Falta poc més d’una setmana per les Festes del Tura i l’Ajuntament d’Olot, juntament amb la comissió de festes de la ciutat, ja han fet públic el programa complert. Des d’ahir al matí i fins al dia 2 s’anirà repartint per la ciutat. Aquest any són un total de 136 actes repartits en quatre dies seguint el model habitual de les festes. “Un model al centre amb diferents actes i activitats a totes les places de la ciutat, gratuït i per a tothom” explica Mar Roca, regidora de Festes Aj. Olot.

D’aquestes activitats n’hi ha una 60 que són musicals, amb 41 grups que actuaran al llarg de les festes i una vintena de DJ, entre els que destaquen formacions com Projecte Mut, The Gramophone Allstars, la coral guanyadora del programa ‘Oh Happy Day’, In crescendo, i també els grups garrotxins Hora de Joglar i Teràpia de Shock. Enguany són més actuacions musicals que l’any passat, ja que s’ha augmentat el cicle de concerts de tarda de petit format ‘Al peu de la font’. Aquest any també, a la Plaça Pia Almoina hi haurà la Carpa Jove que, sota l’organització de l’Àrea de Joventut de l’ajuntament, posarà música electrònica per als més joves de 10 de la nit a 2 de la mainada durant tres nits.

Entre les novetats del programa d’aquest any destaquen un campionat de truc de 6 persones, la tornada del Ball Pla, un concurs de portar cafè sobre patins i la digitalització del concurs de fotografia que aquest any es farà a través d’Instragram. Per primera vegada, el programa incorpora les localitzacions alternatives on es faran alguns dels actes en cas de pluja, així se sap ja d’entrada els actes que es faran segur encara que plogui.

L’Aplicació mòbil de les Festes del Tura també presenta algunes novetats. Com els dos anys anterior, l’App segueix amb format simple però pràctic i descarregant l’agenda al dispositiu mòbil perquè es pugui consultar sense connexió a Internet. Enguany però l’App notificarà de totes les novetats que hi hagi en els actes: canvis d’horari, cancel·lacions o aplaçaments seran notificats i es podran consultar també a la nova secció de notícies. Des d’ahir mateix, l’app de les festes del tura ja es pot actualitzar per aquelles persones que la tinguin d’anys anteriors. També ja es pot descarregar tant per a dispositius Android i Apple.

Les Festes del Tura 2015 seran les primeres en les que l’hospital de la ciutat ja no estarà al centre. Aquest és un fet que el consistori haurà d’analitzar com influeix al centre sanitari. “La diferència és que potser la gent que es feia mal anava directe a l’hospital” explica Roca, que afegeix que aquest any s’haurà de veure com afecta la llunyania del centre del nou hospital.

Això podria fer augmentar les atencions del dispositiu de la Creu Roja, que estarà situat a la Carbonera. Des del consistori es demana civisme i es subratlla la necessitar de passat unes bones festes respectant també la diversió de tots els ciutadans.