L’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles comença a renovar l’edifici de l’escola del poble amb una primera inversió de 100.000€

L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ha començat les tasques de renovació i el rentat de cara a l’escola del municipi, un edifici que el 2018 compleix 100 anys d’història i que el consistori vol arreglar abans d’aquesta senyalada data. S’ha començat amb una primera inversió de 100.000€.
L’escola de les Planes d’Hostoles és un dels edificis emblemàtics del poble. Un edifici modernista amb 98 anys d’història, que l’Ajuntament del municipi vol millorar de cara al 2018, quan se celebrarà el seu centenari.

Es tracta d’una gran reforma que pretén rentar la cara i ampliar la funcionalitat de l’escola, especialment per millorar la qualitat de vida dels nens i nenes que hi estudien i del professorat que hi treballa.

L’edifici es troba en un mal estat en gairebé tot el seu exterior, i la direcció i el consistori ja fa mesos que es van posar d’acord en què calia invertir-hi temps i diners per millorar-lo. S’ha començat amb una inversió important, de 100.000€, per renovar totes les finestres d’un dels laterals de l’escola, ja que les que hi havien ja tenien molts anys i a l’hivern deixaven passar el fred i en els mesos més calorosos no aïllaven prou de la calor. A més, també s’han renovat totalment els lavabos de l’exterior de l’escola.

No és l’única intervenció que s’hi durà a terme a curt termini, ja que l’edifici necessita més actuacions, com la millora de la façana, la coberta del pati exterior o l’arranjament del terra al voltant de l’edifici, però de moment l’Ajuntament haurà de buscar recursos per a una inversió força elevada.

El centenari de l’Escola de Les Planes, doncs, és la data límit que es posa l’equip de govern del poble per millora aquest històric edifici, de servei públic i amb molta història al darrera.

Notícies relacionades:

Les Planes d’Hostoles vol fer viral un vídeo promocional del municipi

Les Planes d’Hostoles millora la xarxa de clavegueram i construirà una nova plaça al barri del Jonquer

x