L’oficina judicial d’Olot rep prop de 37 peticions al mes de mitjana per evitar cues amb tràmits

Els jutjats de Girona i Olot reben més de 300 peticions de cita prèvia al mes a través d’internet per evitar cues a l’hora de fer tràmits, gràcies a la implantació de l’oficina judicial. L’objectiu d’aquest procediment és per facilitar a la societat l’accés a l’administració de Justícia.

L’oficina judicial és un sistema organitzatiu de l’administració de Justícia que pretén evitar que els jutjats treballin de forma independent, per tal d’agilitzar els tràmits de la ciutadana i estalviar recursos. L’eina pretén convertir-se en una mena de finestreta única a l’hora de fer gestions o presentar escrits als jutjats. L’oficina judicial es va començar a implantar a Girona al 2012 i l’any passat va arribar a Olot, i fins al moment s’han registrat de mitjana més de 300 peticions al mes de cita prèvia entre els dos estaments. Concretament, Olot rep prop de 37 cites al mes per internet. Ara el sistema també s’integra a Figueres, i durant el 2016 arribarà a Blanes. A l’oficina judicial es pot demanar hora o notificar escrits a les parts de forma telemàtica, entre diversos procediments, amb l’objectiu d’eliminar la burocràcia existent.

Notícies relacionades:

Els Jutjats d’Olot posen en marxa l’Oficina Judicial per facilitar la feina als professionals i els serveis als usuaris