Els Mossos d’Esquadra denuncien penalment un veí d’Olot per falsificar el permís de conduir

Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment un veí d’Olot per falsificació del carnet de conduir. A més, el Grup de Recerca i Documentació (GRD) de la policia catalana també li imputa un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense haver obtingut mai el permís de conduir.

Els fets van succeir el passat dia 1 d’agost, quan en un control en la zona d’Olot, on van aturar un turisme conduït per un home de 46 anys veí de la ciutat que els va mostrar un permís de conduir italià. Els agents van dubtar de l’autenticitat del document i el van intervenir per què el Grup de Recerca i Documentació dels Mossos d’Esquadra el verifiques. Durant l’investigació, que va concloure el dia 12, es va confirmar que el permís de conduir era un document falsificat i que, a més, no constava que el conductor hagués obtingut mai un carnet de conduir a l’Estat Espanyol. Per aquest motiu, els Mossos d’Esquadra l’han denunciat penalment per un delicte de falsificació de document públic i per un altra delicte contra la seguretat del transit per conduir sense haver obtingut mai el permís.

Aquest mes d’agost a les comarques gironines, els Mossos d’Esquadra també han denunciat una altra persona per falsificació del permís de conduir. Es tracte d’un veí de Palafrugell que havia demanat un bescanvi d’un permís de conduir de Letònia. En aquest cas, l’investigació de la policia catalana ha conclòs que el document era falç i el denunciat hauria pagat 375 euros per obtenir-lo.