L’Ajuntament d’Olot renova el conveni amb la Generalitat per ajudar al comerç de proximitat de la ciutat

La Generalitat i l’Ajuntament d’Olot han renovat el conveni per dinamitzar la plaça Mercat i el comerç de proximitat a la ciutat. Aquest matí s’ha oficialitzat l’acord, atorgant uns 30.000€ a les dues associacions.

El Director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Recasens, s’ha reunit avui a l’Ajuntament amb l’alcalde i els presidents de l’Associació de Placers i de l’Associació de Comerciants. L’objectiu de la trobada ha estat oficialitzar l’acord per renovar el conveni per donar suport al comerç de proximitat de la capital de la Garrotxa. Enguany aquest acord comporta una subvenció de 25.000€ a l’Associació de Comerciants d’Olot, que formen part d’un projecte subvencionable que costarà uns 50.000€ a llarg termini, i 5.000€ a l’Associació de Placers de la ciutat, que són la primera part d’un projecte global i conjunt de 10.000€.

Una ajuda que han rebut per seguir treballant per acostar el comerç d’Olot cada dia més als olotins i les olotines.

La nova plaça mercat ja és una realitat i en els 9 mesos que porta oberta al públic i acabada, l’Associació de Placers assegura que aquest mes d’agost s’ha augmentat en un 50% el nivell de  vendes respecte el mateix període de l’any passat. Una pujada molt significativa que es deu a la nova ubicació, a l’augment de l’horari d’obertura, només comparable amb el del mercat de Girona, i a la implicació dels placers, que han fet un pas endavant des de la seva obertura.

Per què fa a l’Associació de Comerciants, encara que des de l’obertura de la nova plaça mercat han notat un augment del flux de gent pel centre de la ciutat, encara tenen molta feina per fer per augmentar les vendes, en un projecte que l’any vinent s’espera que es vegi recompensat i es puguin parlar d’unes xifres més estables.

L’Ajuntament segueix treballant perquè l’oferta comercial a la ciutat segueixi tenint la qualitat com a bandera i sense fixar-se massa en la gent que acaba marxant fora d’Olota  comprar, ja que volen ofertar una bona opció que convenci tan als de casa com els de fora a tenir en la ciutat una bona selecció de productes de proximitat.

L’alcalde també ha assegurat que l’equip de govern treballa per convertir el centre de la ciutat en un bon centre comercial a cel obert.