Besalú torna un any més als seus orígens medievals amb una fira més repleta d’activitats que mai

Ja fa 17 anys que el Besalú Medieval acomiada l’estiu al municipi amb una festa que cada any creix una mica més. En aquesta edició, la fira ha ofert més activitats que mai i ha ampliat el ventall de possibilitats dins d’un poble que es transforma i retorna als seus orígens medievals durant tot un cap de setmana.

La vila de Besalú es vestia un any més de comptat i tornava a l’àpoca medieval per celebrar una fira que va néixer ara fa 17 anys i que enguany ha gaudit de l’edició amb més activitats de tota la seva història. I és que la de Besalú és una de les fires medievals amb més prestigi arreu de Catalunya.

L’attrezzo dels carrers, l’encant natural que té el centre històric de la vila comtal i la implicació de tot el municipi fan que el Besalú Medieval sigui com una segona festa major del poble.

Els comerciants, que van treure les seves botigues al carrer i les van engalanar per la ocasió agraeixen aquesta iniciativa i es veuen beneficiats per l’impacte econòmic que generen les 20.000 persones que visiten el seu poble durant el cap de setmana.

Musicals, lluites de cavallers, tallers d’apotecaris, falconeria, recreacions medievals, campament medieval, conferències sobre la història del municipi, visites guiades i esdeveniments pensats per tota la família fan que el municipi s’ompli ja des de primera hora del matí, com per exemple, amb la cercavila del diumenge. Una altra de les activitats que més atrauen al públic i que més sorprèn als visitants és el torneig de cavallers i cavalls, on es simbolitza la pugna entre el comptat de Besalú i el de Barcelona, que enguany també ha captat l’atenció de centenars de persones.

Així doncs, el Besalú Medieval va camí de les dues dècades d’existència, endinsant-se en la història medieval de la vila comtal de Besalú.

 

Notícies relacionades:
Es repeteix l’èxit del Besalú Medieval amb 25.000 visitants