La comunitat sikh resident a Olot ja fa ús del nou temple ubicat al barri del Morrot

A principis d’estiu la comunitat Sikh resident a Olot, que compta amb gairebé un miler de persones, va inaugurar un nou temple, on es reuneixen per resar. La nova ubicació, al barri del Morrot, és més espaiosa i està millor situada que l’anterior. OLOT TELEVISIÓ ha entrat al nou temple Sikh.

La comunitat Sikh va arribar a la ciutat ara fa 30 anys, quan per primera vegada una família procedent de l’índia va trepitjar terres garrotxines. Ara mateix hi ha 1.000 persones que comparteixen aquesta religió i aquesta cultura a la capital de la Garrotxa, i des de fa 7 anys es reunien en un local a la carretera de Sant Joan de les Abadesses.  Des de principi d’aquest estiu, però, la comunitat Sikh té un nou temple, a l’antiga fàbrica dels Sants d’Olot -al barri del Morrot- on reunir-se per rendir culte a la seva religió.

 La religió Sikh és molt estricte i escrupolosament respectuosa amb el seu cos i amb els demés. No és permès beure alcohol ni fumar als seus integrants, que són vagants i no discriminen a la gent pel seu sexe, sinó que consideren la dona igual que l’home.

Amb aquest nou temple Sikh, el miler de persones que prediquen per aquesta religió tenen un lloc més espaiós i ben situat per reunir-se no tan sols en comunitat, sinó també per acudir-hi a resar en solitari. El diumenge és el seu dia de culte, i molts d’ells dinen conjuntament al temple, on disposen d’una cuina i de bones prestacions per predicar amb les seves creences, profundament respectuoses i que, de moment, no està causant cap problema entre els veïns del barri. El turbant, la barba i la indumentària són un dels principals distintius dels membres de la comunitat Sikh.

 

Notícies relacionades:
La comunitat sikh d’Olot celebra la festa del baptisme amb diversos actes i processons durant tot el diumenge

Deixa un comentari