L’Ajuntament d’Olot aprova demanar un crèdit de 4,5 milions d’euros per a les reformes del Firal i l’antic hospital i els camps de futbol del Morrot

Ahir, l’equip de Govern de l’Ajuntament d’Olot va convocar un ple extraordinari per portar a aprovació la petició d’un crèdit per valor de 4 milions i mig d’euros per finançar tres grans projectes de la ciutat. L’equip de govern considera que en aquests moments es donen les millors condicions per demanar-lo. Els grups de l’oposició, de la seva banda, consideren que no és moment de discutir el finançament de tres projectes que encara no s’han concretat.

L’Ajuntament d’Olot va aprovar ahir la petició d’un crèdit de 4 milions i mig d’euros per finançar tres les reformes del Firal i l’antic hospital, a més dels camps de futbol base del Morrot. L’equip de Govern ha decidit firmar-lo amb el banc BBVA en considerar que és l’entitat que ha presentat la millor oferta. El termini per retornar el préstec és de 14 anys i mig, amb un tipus d’interès fix de l’1,98% i cap comissió per l’estudi ni l’obertura ni en el cas que el crèdit es cancel·lés de manera anticipada.

L’equip de govern considera que aquest era un moment oportú per demanar el crèdit, ja que els tipus d’interès han baixat, compten amb un informe favorable de l’interventor i el deute de l’Ajuntament s’ha vist reduït.

Els grups de l’oposició han votat en contra de la proposta. Han criticat que l’Ajuntament s’endeuti demanant un préstec abans que s’hagin debatut i concretat els projectes referents a les reformes del Firal i l’antic hospital, així com els camps de futbol base del Morrot.

En el ple extraordinari d’ahir també es va portar a aprovació els comptes generals del 2014. Es van aprovar amb els vots a favor de Convergència i Unió, el PSC i Esquerra, els vots en contra de la CUP i l’abstenció d’Olot en Comú.

Deixa un comentari