L’AMI celebra la primera reunió de la nova executiva per analitzar l’adhesió dels 34 nous ajuntaments

L’Associació de Municipis per la Independència vol que el màxim nombre de municipis catalans estiguin adherits a l’entitat abans del 27-S. A la Garrotxa, només hi ha dos municipis que encara no s’han adherit: Sales de Llierca i Tortellà. Aquest últim municipi celebra aquest vespre un ple extraordinari per debatre la seva adhesió a l’AMI. Ahir la nova executiva de l’Associació va reunir-se a Mollerussa, a l’expectativa que Barcelona faci un pas important per adherir-s’hi.

La nova executiva de l’Associació de Municipis per la Independència s’ha reunit a Mollerussa per analitzar, entre d’altres, el xifra d’adherits de l’entitat que, després de les eleccions del mes de maig, ha vist incrementar els seus suports amb la incorporació de 34 nous ajuntaments. Ara s’està a l’expectativa de veure si finalment el ple de Barcelona decideix sumar-s’hi a l’AMI i, en el cas de no aconseguir la majoria absoluta necessària l’entitat estudiarà fórmules per a poder encabir a la capital catalana.

La trobada de l’entitat s’ha produït un dia després que el Partit Popular proposés reformar el Tribunal Constitucional amb l’objectiu d’inhabilitar aquelles persones que no acatin les seves sentències. Des de l’AMI veuen amb preocupació la mesura, no només pels càrrecs electes sino també de cara als empleats públics. En aquests moments, un 78% dels municipis catalans formen part de l’AMI, entre ells Mollerussa, amfitriona de la reunió executiva de l’entitat.

Dels 16 municipis del Pla d’Urgell, 15 formen part de l’AMI, fet que situa a la comarca com la tercera de la província de Lleida amb més presència a l’entitat. A escala catalana, les comarques gironines són les que compten amb més adherits.

 

Notícies relacionades:
El vicepresident de l’AMI Josep Maria Corominas espera que el ple de Barcelona sobre l’adhesió suposi un pas important per a la vinculació de la capital
Corominas celebra que Barcelona debati entrar a l’Associació de Municipis per la Independència