Centenars d’olotins a l’ofrena floral solidària a la Verge del Tura

Un dels moment més solemnes de l’inici de les Festes del Tura és l’ofrena floral a la patrona de la ciutat. Ahir al vespre centenars de persones van assistir a l’acte que com és habitual té un rerefons solidari.

L’arribada dels gegants i les cobles La Principal d’Olot i la Principal de Cassà a l’església del Tura, va donar ahir al vespre el tret de sortida a l’ofrena floral a la patrona de la ciutat. Els membres de la corporació municipal i l’hereu i la pubilla de la ciutat i la Garrotxa van obrir el seguici, que va anar seguit pels balladors i membres de Flor de Fajol i l’Esbart Olot que van oferir a la verge cistells plens d’aliments i rams de flors. Tots els aliments que es dónen des de les entitats durant l’ofrena floral són entregats al Banc dels Aliments de la Garrotxa, tal com explica Jordi Ferrer de l’Associació Sardanista i Cultural Flor de Fajol. Com és habitual, l’ofrena floral va anar acompanyada pel cant de la Salve dels centenars d’olotins que es van acostar fins al santuari.

 

Notícies relacionades:
El cuiner i gastrònom Pep Nogué obre les festes del Tura amb un pregó carregat d’ingredients i motivacions gastronòmiques
La 17a Tamborrada se celebra amb èxit tot i els retards causats per la inestabilitat del temps
La cercavila de la faràndula d’Olot ha hagut de sortir una hora i mitja més tard per la pluja

x