La comissió de festes d’Olot ha coordinat 136 actes i la seixantena d’actuacions musicals programades per a les Festes del Tura 2015

Les entitats d’Olot són les grans artífex de les Festes del Tura. Elles són les que organitzen la majoria dels prop de 140 actes que s’ofereixen des d’avui i durant cinc dies per al gaudi dels olotins i les olotines. Una programació de tants actes oferts de forma simultània, i a pocs metres de distància, ha de comptar amb un bon director d’orquestra. Aquesta tasca l’assumeix la comissió de festes, que porta mesos reunint-se perquè tot funcioni com un rellotge.

La comissió de festes d’Olot s’ha tornat a reunir aquesta setmana, hores prèvies a l’inici de les Festes del Tura. La reunió de la comissió aplega, a més dels seus membres, a responsables tècnics i polítics. El passat mes d’octubre van reunir-se per valorar el funcionament de les festes del 2014. Al febrer van començar a reunir-se cada 15 dies per començar a coordinar l’edició d’aquest any. A partir del maig, les reunions van tornar-se setmanals. Durant l’any també organitzen dues o tres reunions amb els membres de la Taula de Música per consensuar els grups que actuaran durant les festes. Els membres de la comissió s’han reunit a banda desenes de vegades més. Tot perquè durant les festes no es passi per alt cap detall.

Tot i les dificultats, a la comissió li queden ganes d’introduir cada any nous actes. Aquest any, s’ha afegit el Primer Campionat del Món de Truc de sis. Aquest any la comissió ha ampliat la programació de Música al Peu de la Font, de 3 a 7 concerts. Projecte Mut, The Gramophone Allstars Big Band, Teràpia de Shock o Hora de Joglar són alguns dels caps de cartell de la programació musical d’enguany durant les Festes del Tura, una programació eclèctica, gratuïta i a pocs metres de distància, seguint el model de la festa d’Olot.

Per poder coordinar tots els actes, l’experiència dels membres de la comissió de festes és un grau. N’hi ha algun que porta 37 anys organitzant les festes. Després de totes les hores esmerçades en l’organització de les Festes del Tura, la comissió només espera que els olotins i les olotines no pensin res més que gaudir de tots i cadascun dels actes programats.

 

Notícies relacionades:
Una setantena d’agents de la Policia Local d’Olot i els Mossos d’Esquadra patrullaran diàriament durant les Festes del Tura
Tavi Algueró i Àngel Rigall restauren la faràndula olotina perquè estigui a punt per l’inici de Festes del Tura