L’Ajuntament d’Olot millora l’aplicació per informar-se sobre els actes i serveis de les Festes del Tura

Aquest divendres la regidora de Festes de l’Ajuntament d’Olot, Mar Roca ha estat la convidada a l’entrevista de Les Notícies per tal d’informar dels detalls de les Festes del Tura, que en cinc dies concentrarà 136 actes. La regidora ha explicat que per a l’edició d’enguany l’Ajuntament d’Olot ha millorat l’aplicació de les festes que ofereix la informació referent als actes de les festes, amb mapes, fotos, horaris i serveis que es poden trobar.

En referència als serveis, Mar Roca ha explicat que l’habilitació de labavos portàtils durant les Festes del Tura continua sent un repte. La regidora ha explicat que una de les solucions és dispersar el nombre de labavos perquè siguin presents a la major part de places i carreres, tot i que admès que encara aquest divendres al matí ha rebut trucades de persones molestes per tenir un labavo a les proximitats del seu habitatge o comerç. Conscient que la instal·lació de labavos i les recomanacions de civisme no són suficients, Roca ha recordat que els agents desplegats durant les festes faran una especial atenció eprquè es compleixi l’ordenança municipal que prohibeix miccionar al carrer.

Un servei necessari per a les festes del Tura és el que es dóna des de les barraques del Firal. Sempre són el mateix nombre, però cada any són diferents entitats les que es troben darrere de la barra. La regidora de Festes ha explicat els criteris que s’apliquen per atorgar una barraca a una entitat. Ha assegurat que fets com organitzar actes durant les festes o activitats obertes a la ciutat durant l’any contribueixen a una major puntuació. Roca ha anunciat que les noves entitats que aquest any tenen barraca per primera vegada o després d’almenys un any sense tenir-ne són la Carnavalesca, la Greda i el Club de Futbol Sant Pere Màrtir, i han deixat de ser-hi el Club Bàsquet Olot, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i el Club Futbol Sant Roc.

Aquest any hi ha hagut un lleuger augment de la partida dedicada a la programació musical, de 220.000 a 240.000 euros. Segons ha explicat la regidora, la diferència s’ha utilitzat entre d’altres coses per potenciar el festival d’electrònica al passeig de la Muralla i la programació de Música al Peu de la Font, que aquest any passa de tres a set concerts.

 

Notícies relacionades:
140 voluntaris de la Creu Roja i 30 ambulàncies vetllaran per la salut dels olotins per Festes del Tura
La comissió de festes d’Olot ha coordinat 136 actes i la seixantena d’actuacions musicals programades per a les Festes del Tura 2015
Una setantena d’agents de la Policia Local d’Olot i els Mossos d’Esquadra patrullaran diàriament durant les Festes del Tura
Tavi Algueró i Àngel Rigall restauren la faràndula olotina perquè estigui a punt per l’inici de Festes del Tura

x