Les famílies monoparentals d’Olot podran optar a recuperar la meitat de l’IBI amb una ajuda de l’ajuntament

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat una ajuda per a famílies monoparentals per retornar l’IBI. Aquesta ajuda correspondrà al 50% de l’import d’aquesta taxa, que s’atorgarà a totes aquelles famílies monoparentals que compleixin les condicions necessàries.

Les famílies monoparentals d’Olot comptaran amb una ajuda per pagar la meitat de l’IBI. Aquesta mesura l’ha pres la Junta de Govern de l’ajuntament, conscient que aquesta figura familiar no compta amb tantes ajudes com altres, i que estan en desavantatge. Recuperar la meitat de l’IBI, doncs, els seria una manera d’alleujar els seus problemes econòmics.

Les condicions per optar a l’ajuda són que la vivenda, a la qual la família ha d’estar empadronada, ocupi menys de 120 metres quadrats i, en el cas d’una família de dos membres, uns ingressos anuals bruts de 24.017 euros. L’ajuda no és només per a propietaris: si s’és llogater i cal pagar aquest impost, també es pot demanar. Les sol·licituds es tramitaran durant tot el mes d’octubre a l’ajuntament, que garantirà el 50% de l’IBI a tothom qui demani l’ajuda i compleixi amb els requisits. Aquest impost, per cert, no varia aquest any a Olot.

Pel que fa a la regularització del cadastre, l’ajuntament es va oferir també a ajudar als ciutadans que se’n veiessin afectats. Dels 1.086 afectats, pràcticament tots s’han adreçat al consistori. Gairebé el 30% d’estructures afectades eren construccions disseminades, sobretot a Batet: la resta, es troben en sòl urbà.