Tavi Algueró i Àngel Rigall restauren la faràndula olotina perquè estigui a punt per l’inici de Festes del Tura

Cada any, per les Festes del Tura, la faràndula surt neta i impecable a ballar i animar a tothom pel centre d’Olot. Els nans i els cavallets són, juntament amb els gegants, sinònim de celebració. Però perquè surtin en perfectes condicions, hi ha una feina de manteniment al darrere.

Dos dies abans de la cercavila Olot ja respira Festes del Tura i sembla que tot ja hauria d’estar a punt. Però a la sala d’actes de l’Hospici, els artistes Àngel Rigall i Tavi Algueró fan una feina poc vistosa i coneguda: restauren la faràndula olotina, els nans i els cavallets. Durant tot l’any anterior, entre sortides i assajos, aquests elements de la faràndula es malmeten lleugerament. I perquè surtin impecables, convé esperar pràcticament a última hora: si no, amb els assajos es tornarien a malmetre.

Els dos coneguts artistes treballen amb pintura plàstica tot i que en la seva feina han hagut d’adaptar-se, perquè antigament es pintava a l’oli. Però la feina que porten els nans i la que porten els cavallets no és la mateixa. Aquests últims són els que presenten un estat pitjor.

Aquesta feina a l’ombra agafa per sorpresa a qui treu el cap per la porta entreoberta de la sala d’actes de l’Hospici i els més petits queden bocabadats per la feina dels dos artistes. Aquesta restauració farà que, un cop la cercavila marqui l’inici de les Festes del Tura, tot Olot pugui gaudir d’una faràndula de la qual sentir-se orgullós.

 

Notícies relacionades:
Una setantena d’agents de la Policia Local d’Olot i els Mossos d’Esquadra patrullaran diàriament durant les Festes del Tura
La comissió de festes d’Olot ha coordinat 136 actes i la seixantena d’actuacions musicals programades per a les Festes del Tura 2015

x