UCFR demana el suport de tots els municipis de la comarca en la crisi dels refugiats mentre que l’Ajuntament d’Olot i Riudaura s’ofereixen a acollir-ne

La crisi humanitària de refugiats que des de fa dies colpeix Europa ha provocat que diverses organitzacions i institucions es mobilitzin per acollir-los a diversos països, així com també a Catalunya i a la Garrotxa. Ahir l’Ajuntament d’Olot es va oferir per acollir-ne, així com també ho ha fet el consistori de Riudaura, que ha fet una crida a les famílies que vulguin rebre’n temporalment. Aquest matí a la ciutat s’ha fet un acte per demanar que totes les poblacions de la comarca es declarin municipis d’acollida.

Aquest matí una desena d’entitats liderades per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Garrotxa s’han concentrat davant de l’Ajuntament d’Olot per llegir un manifest conjunt en el que demanen a tots els consistoris de la Garrotxa així com també a les institucions a nivell comarcal que s’impliquin en l’acollida de refugiats. Marcel Surinyac, membre d’una de les entitats firmants del manifest recorda que el conflicte del que fugen aquests refugiats han estat provocats en part “pels nostres governs” i declara que “és necessari habilitar llocs on es puguin anar instal·lant i buscar la manera que no els faltin els recursos mínims”.

Aquests dies als ajuntaments garrotxins ja hi ha les primeres reaccions. A Riudaura el consistori ha fet una crida als ciutadans que estiguin interessats en acollir refugiats temporalment a comunicar-ho al consistori i ahir mateix l’Ajuntament d’Olot es va oferir, també, per acollir refugiats. “És evident que la ciutat no està preparada per a l’atenció de refugiats però és un deure moral” assegura el tinent d’alcalde d’Olot Josep Berga que afegeix: “El que no tenim preparat, ja ho prepararem”.

Des de les entitats firmants del manifest es constata que a la Garrotxa hi ha albergs públic i edificis buits en mans d’entitats bancàries que podrien utilitzar-se per allotjar aquestes persones i es subratlla que tot i la importància de la implicació dels partits polítics i institucions públiques ha de ser la societat civil la que estiri del carro. Avui mateix, a les 8 del vespre, es reuniran al local de la CNT amb totes aquelles entitats i particulars que estiguin interessats en sumar-se a la causa.