Una setantena d’agents de la Policia Local d’Olot i els Mossos d’Esquadra patrullaran diàriament durant les Festes del Tura

Pel que fa a la seguretat durant les Festes del Tura, a tota la ciutat hi haurà una setantena d’agent de seguretat entre Policia Local i Mossos d’Esquadra que patrullaran diàriament. El dispositiu que es durà a terme aquest any és molt similar al dels altres anys, reforçant sobretot els torns nocturns amb agents de paisà.

La Policia Local d’Olot i els Mossos d’Esquadra són també un element destacat pel bon funcionament de les Festes del Tura. La seva feina es basa principalment en garentir que es puguin fer tots els actes i que es puguin dur a terme amb seguretat. Per això, cada any, els dos cossos de seguretat actuen de manera sincronitzada i coordinada en el dispositiu de prevenció i seguretat. Ignasi López, Cap de la Policia Municipal d’Olot explica que és un dispositiu que es va repetint la majoria d’anys per dos motius: “perquè els actes es van repetint i perquè ens funciona”. Per al cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Garrotxa, Blai Ortiz, la dificultat principal és “l’estructura urbanística del centre” amb els carrers molt estrets que dificulta l’accés ràpid dels agents.

En total, entre els dos cossos de seguretat diàriament patrullaran més de 70 d’agents. 30 de la policia local i entre 40 i 50 dels Mossos d’Esquadra. En ambdós casos es reforcen tots els torns habituals de les diferents unitats i especialment els torns nocturns que, en aquest cas, s’incrementa sobretot la presència d’agents de paisà. En aquest sentit és com més es reforça l’operatiu de la policia catalana que rep també l’ajuda de dues furgonetes d’ordre públic per si hi hagués altercats amb gran quantitat de persones es pugui donar una resposta ràpida.

Pel que fa a la Policia Local de la ciutat, les seves tasques principals són regular i controlar el transit a la ciutat sobretot durant els actes que afecten la circulació de vehicles, així com també garantir la legalitat de totes les activitats que es fan tal com explica el cap d’aquest cos.

Des dels dos cossos de seguretat es recorda que històricament les Festes del Tura sempre han estat tranquil·les i sense altercats importants. Es recomana anar amb compte amb els objectes personals de valor en els actes multitudinaris, prestar atenció a la senyalització especial d’aparcament i transit i controlar els mes petits en aquells actes de gran afluència. També es fa una crida a la responsabilitat i el consum moderat de begudes alcohòliques.

 

Notícies relacionades:
La comissió de festes d’Olot ha coordinat 136 actes i la seixantena d’actuacions musicals programades per a les Festes del Tura 2015
Tavi Algueró i Àngel Rigall restauren la faràndula olotina perquè estigui a punt per l’inici de Festes del Tura

x