El Museu dels Sants acull una exposició que mostra el costat més literari de Marian Vayreda des d’un punt de vista contemporani

Poques vegades tindran la oportunitat de veure una exposició literària com la que avui s’ha inaugurat al Museu dels Sants d’Olot. Marià Vayreda n’és el protagonista i la seva literatura l’essència. Però, ull, perquè no és una mostra gens habitual.

Les parets del Museu dels Sants acullen primera vegada un treball que defuig dels esquemes habituals per impactar al visitant des del primer segon. Mita Casacuberta, la comissària de l’exposició, ha escollit un format impactant per apropar el costat més literari de Marian Vayreda. Llums i Ombres permet entrar en l’interior de l’obra i la vida de l’autor de La punyalada. 

En aquesta exposició, que s’ha inaugurat aquest dissabte al migdia i es podrà veure fins al novembre, l’obra literària de Marian Vayreda no només es pot llegir sinó que es també es visualitza. Ho permeten els plafons amb paraules, el material sonor i les projeccions. I al final el visitant hi pot deixar també la seva visió contemporània a partir de les paraules, el mateix vehicle que utilitzava Vayreda per expressar els seus sentiments. Si el mateix Marian ho pogués veure, segur que la seva mirada no quedaria indiferent.

 

Notícies relacionades:
El cuiner i gastrònom Pep Nogué obre les festes del Tura amb un pregó carregat d’ingredients i motivacions gastronòmiques
Centenars d’olotins a l’ofrena floral solidària a la Verge del Tura
La cercavila de la faràndula d’Olot ha hagut de sortir una hora i mitja més tard per la pluja

x