Èxit de la diada castellera de Festes del Tura d’Olot amb tots els castells descarregats

Avui a la tarda s’ha celebrat la diada castellera de Festes del Tura, amb la participació dels Sagals d’Osona, els Marrecs de Salt i els Xerrics d’Olot. Aquest cop la pluja no ha deslluit una diada perfecta: tots els castells de la jornada han estat descarregats malgrat la dificultat d’algunes construccions.

La Plaça Rector Ferrer s’ha omplert de gom a gom per viure la diada castellera de Festes del Tura, amb els Xerrics d’Olot com a amfitrions de la jornada. Les colles convidades d’aquest 2015 han estat dues velles conegudes de la plaça olotina: els Sagals d’Osona, amb camisa taronja, i els Marrecs de Salt, amb camisa blava.

La climatologia ha estat una de les novetats destacades respecte anteriors diades. Tot i que les gotes han caigut de forma intermitent a la plaça, s’ha pogut celebrar la jornada de principi a final, com feia anys que no es produïa.

L’estat del cel ha acompanyat una diada satisfactòria en tots els sentits: els Xerrics d’Olot han portat a plaça el tres de set, el quatre de set i el cinc de sis, i han culminat la seva actuació amb un pilar de cinc com la resta de colles; per la seva banda, els Sagals d’Osona han pogut fer el cinc de set, la torre de set i el quatre de set, i els Marrecs de Salt han culminat la diada amb els castells més alts, el tres de vuit, el quatre de vuit i la torre de set. Totes les construccions han estat descarregades, i molt poques han tingut complicacions en el seu desenvolupament.

Després de la diada, els Xerrics esperen culminar les Festes del Tura amb un dels seus actes més esperats: el pilar caminat a les escales de l’església de Sant Esteve d’Olot, aquest diumenge a partir de dos quarts de nou del vespre.

 

Notícies relacionades:
L’Aix les Baines francès s’endú el cinquè trofeu Ciutat d’Olot d’hoquei en un triangular amb el CH Olot i el CP Manlleu
L’Estadi Municipal d’Atletisme ha acollit el segon Torneig de rugbi femení Ciutat d’Olot
La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca s’emporta el primer premi de la Batalla de les Flors amb una carrosa de ‘Frozen’