Els ‘Pim, Pam, Pum, Foc!’ escenifiquen l’espectacle ‘I aquest conte s’ha cremat’ després de dos anys fallits per culpa de la pluja

Aquesta vegada sí. Seguint la dita que diu que a la tercera va la vençuda els Pim Pam Pum Foc finalment han pogut realitzar l’espectacle ‘I aquest conte s’ha cremat’, que s’havia hagut de suspendre dos anys consecutius per culpa del mal temps. Ahir a la nit el van posar en escena davant la mirada atenta de centenars de seguidors dels diables garrotxins.

‘I aquest conte s’ha cremat’ s’ha resistit tres anys fins a la seva execució, aquest 2015. Després de dues edicions fallides, per culpa del mal temps, els Pim Pam Pum Foc han pogut desenvolupar l’espectacle.

La història es basa en diferents contes, tots ells uns clàssics de la literatura de tots els temps amb la transformació dels diables garrotxins.

El primer és la caputxeta vermella. Es passeja per un bosc particular ple de fruits vermells i es troba un llop mecànic que treu foc. Alhora la protagonista també es topa amb un altre enemic sortit de la gran pantalla i amb una serra elèctrica. El final és una caputxeta vermella amb un aire molt diferent de com l’hem llegit fins avui.

La segona història és la de la formiga i la cigala. Aquesta vegada però, la cigala uns mètodes molt particulars per venjar-se de les formiga. L’espectacle continua amb la història d’un jove que té la oportunitat de demanar tres desitjos dels quals no podrà retrocedir. Riquesa, fortuna entre les dones i popularitat seran tres peticions que portaran la persona a la destrucció personal. Finalment la darrera història és la dels tres porquets, amb una revisió contemporània. Aquesta vegada les cases que es construeixen no són de palla, fusta i maons sinó materials reciclats. Tampoc serà el llop qui bufarà amb força per destruir els habitatges sinó que és un personatge amb maletí que fa una clara elusió al capitalisme de l’actualitat. Després de destruir els dos primers en l’últim cas la construcció és valenta i només li queda el recurs del desnonament per fer fora el seu inquilí. Una radiografia de la situació que viuen malauradament moltes persones en els nostres dies.

L’espectacle va acompanyat en tot moment de pirotècnia i foc, com no pot ser de cap altre manera si parlem dels Pim Pam Pum Foc, un grup de diables garrotxins reconeguts a tot Catalunya per fer espectacles que no deixen indiferent.

 

Notícies relacionades:
Teràpia de Shock aixeca passions a la plaça Major presentant el seu nou treball
– El Correbou omple l’aforament de la plaça de braus amb 2.400 persones a les grades
La Norantada i les síndries tornen a animar les Festes del Tura rememorant els 90

Deixa un comentari