Els Xerrics d’Olot porten el pilar caminat fins al capdamunt de les escales de l’església de Sant Esteve

Els Xerrics d’Olot han fet aquest dissabte al vespre el tradicional pilar caminat per les escales de l’església de Sant Esteve. Amb un centre ciutat pel de gom a gom, els castellers olotins han demostrat un cop més el seu compromís i vàlua.

El diumenge a la tarda és un dels moments de més concentració de persones al centre d’Olot i, al vespre, la colla castellera Els Xerrics s’exhibeixen cada any amb el pilar caminat. Aquesta construcció requereix molts assajos i una alta concentració, com assegura el cap de colla, Moisès Cano. Aquesta complexitat requereix concentració i, sobretot, cap error. Però a vegades un peu en fals suposa la llenya. Això és el que ha passat en el primer intent.

Però l’escalf dels centenars d’olotins i garrotxins que aquest vespre s’han concentrat a les escaldes de Sant Esteve ha donat ànims als Xerrics d’Olot intentar-ho una vegada més. I així ha estat. Amb l’empenta que els caracteritza han enfilat tan bon punt les gralles han començat a sonar. El primer replà i el tram final fins al capdamunt de l’església, on el castell sencer fa una volta de 180 graus per posar-se de cara al públic, un públic entregat al cent per cent. I al descarregar el pilar els aplaudiments i l’emoció del bon resultat esborren el primer intent, que queda en l’oblit d’una colla que avança amb peu ferm entre el món casteller.

 

Notícies relacionades:
Èxit de la diada castellera de Festes del Tura d’Olot amb tots els castells descarregats
Tretze trios al Primer Campionat de Truc a 6 de Festes del Tura
Èxit de la ballada del Ball Pla després de 100 anys de la seva desaparició