Èxit de la ballada del Ball Pla després de 100 anys de la seva desaparició

Van ser molts els olotins i garrotxins que es van acostar ahir a la tarda fins la Plaça Major d’Olot per tornar a veure el Ball Pla d’Olot, després de 100 anys sense fer-se. En total van ballar-lo més d’una 40a de parelles amb la música del grup Brunzit.

El Ball Pla era una dansa molt estesa arreu de Catalunya i es ballava a cada poble per la Festa Major. Enguany feia 100 anys de la desaparició d’aquesta dansa de les Festes del Tura i aprofitant l’efemèride, l’Esbart Olot es va proposar recuperar-lo. Aquesta es una dansa que es balla per parelles, en rotllana i és senzilla i apte per a tothom, cosa que ha facilitat la participació de les més de 40 parelles que el van ballar. Un èxit d’assistència tant de balladors com d’espectadors a la plaça que ha sorprès gratament a l’Organització, tal com explica Àlvar Borrell, director artístic Esbart Olot.

Tots plegats, balladors i assistents van passar una bona estona recuperant aquesta dansa. Una experiència que l’Esbart Olot tornarà a repetir l’any que ve amb l’esperança d’augmentar la participació.

 

Notícies relacionades:
Tretze trios al Primer Campionat de Truc a 6 de Festes del Tura
Els Xerrics d’Olot porten el pilar caminat fins al capdamunt de les escales de l’església de Sant Esteve
El CPA Olot atreu, un any més, centenars de persones al festival de patinatge artístic de Festes del Tura