El Firal viu l’ ‘Adéu Vila d’Olot’ més multitudinari dels darrers anys

Com ja és tradició, el Firal ha acollit la ballada de la sardana ‘Adéu Vila d’Olot’, tot un himne de la ciutat que s’interpreta al cloure les Festes del Tura. Aquest cop, es va poder veure una de les rotllanes més grans que es recorden, aplegant gent de punta a punta del passeig.

Normalment l’últim dia de Festes del Tura es reserva pels actes més tradicionals; al Firal va tenir lloc la interpretació de la sardana ‘Adéu Vila d’Olot’, que va viure una de les seves edicions més multitudinàries, amb balladors omplint tot el Firal d’Olot en una sola rotllana.

La sardana ‘Adéu Vila d’Olot’ és una creació del compositor Joan Casanova, creada probablement a finals del segle XIX. Com és costum, va ser interpretada per la cobla encarregada de posar les músiques tradicionals de les Festes del Tura, la Principal d’Olot. L’acte és tot un símbol del que representen les Festes del Tura per a la ciutat, on els olotins encaixen les seves mans i ballen per participar de les seves tradicions.

 

Notícies relacionades:
Olot Televisió registra una audiència rècord durant les Festes del Tura
L’espectacle pirotècnic acomiada les festes del Tura 2015
Els Nans, Gegants i Cavallets han sortit a ballar a la Diada de la Mare de Déu del Tura