Els balladors es preparen amb emoció per l’últim dia de les Festes del Tura

En la diada central de la festa Major olotina, totes les mirades es posen en les figures de la faràndula, que aquest migdia tornen a sortir a plaça. Abans però, els balladors i geganters, viuen tot un ritual de bon matí.

Els membres de la faràndula viuen intensament l’última jornada de les festes. Avui és la mare de Déu del Tura i els ha tocat matinar. Com mana la tradició, es troben a primera hora a l’Hospici per vestir-se junts i preparar-se pel moment més emocionant, la sortida a la plaça. Alguns, han afrontat la responsabilitat de fer-ho per primera vegada.

A d’altres, en canvi, com a la Georgina Sagristà, els queden poques hores com a membres de la família de la faràndula. Fa onze anys que balla i avui posa punt i final al seu recorregut per la faràndula d’Olot.

Mentrestant, el cap dels geganters, Pim Torralba, i un altre company, Jordi Rubio, s’encarreguen d’un altre dels rituals del dia, col·locar el ram a la gegantessa. Aquest és un element imprescindible i que centra bona part de les mirades de la Plaça Major. I és que la Gegantessa, ha de dur un ram que estigui a l’alçada. Ara cal agafar forces per ballar, amb un bon esmorzar.

 

Notícies relacionades:
Els Gegants, Nans i Cavallets surten a la plaça Major rebuts per centenars de persones. Dimarts vinent, el ball en directe per Olot Televisió
La cercavila de la faràndula d’Olot ha hagut de sortir una hora i mitja més tard per la pluja
El CPA Olot atreu, un any més, centenars de persones al festival de patinatge artístic de Festes del Tura