La Turinada i el Ball de l’Hora han celebrat 25 anys d’història a l’edició de les Festes del Tura 2015

La Turinada va complir ahir a la nit 25 anys. Per celebrar-ho, va comptar amb la música de cinc bandes de percussió i una xaranga. Però el més destacat d’aquest esdeveniment organitzat pels Murruts és la participació massiva de gent vinguda d’arreu de Catalunya disposada a passar-s’ho d’allò més bé. L’acte va acabar amb el també tradicional Ball de l’Hora.

La Turinada està de celebració: aquest 2015 ha complert 25 anys de vida, des que l’Associació d’Amics del Porc i el Xai va decidir convertir el seu viacrucis particular en una festa oberta a tothom. Des de fa 6 anys, els Murruts en van agafar el relleu, però n’han mantingut l’essència per conservar el seu caràcter multitudinari.

Per celebrar el 25è aniversari de la Turinada, els Murruts van comptar amb cinc bandes de percussió i una xaranga, a més de la col·laboració habitual dels veïns a l’hora de refrescar amb aigua els participants. A més, la penya olotina va incloure dues novetats en l’edició d’aquest 2015, que va començar des del Passeig de la Muralla. Després de la batalla de bandes, la Turinada va continuar fins el carrer del Tura, per celebrar el Ball de l’Hora. Ni un minut més, ni un minut menys: els olotins van poder gaudir d’una hora de música en un carrer atapeït de gom a gom sota la vista de la patrona de la ciutat, la Mare de Déu del Tura.

 

Notícies relacionades:
El tema ‘Junts’ de Projecte Mut torna l’estiu a Olot per uns minuts
La Norantada i les síndries tornen a animar les Festes del Tura rememorant els 90
Teràpia de Shock aixeca passions a la plaça Major presentant el seu nou treball