Josep Maria Corominas sobre el pagament de quatre màsters a empleats del Dipsalut: “Tot s’ha fet d’acord amb la llei”

OLOT TELEVISIÓ ha recollit les primeres declaracions del president de Dipsalut i alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, després de saber-se que l’organisme de salut de la Diputació de Girona va pagar prop de 20.000 euros en matèria de formació externa a quatre empleats, concretament, un màster d’ESADE en direcció pública. Corominas ha atès ‘Les Notícies’ aquest migdia via telefònica, ja que es trobava en una reunió a Barcelona. El president de Dipsalut ha assegurat que té el ple convenciment que “tot s’ha fet d’acord amb la llei i no hi ha res que no es pugui explicar”. Corominas ha recordat que el president de la Diputació ha obert un expedient informatiu per esclarir els fets i que revisaran tots els tràmits que es van fer per pagar la formació a aquests empleats. “Tot s’ha fet amb la màxima transparència, tothom qui ha volgut ha pogut veure aquets documents i han passat pels organsmes pertinents. Donarem les explicacions que s’hagin de donar, però amb calma i després que s’hagin pogut revisar els documents”, ha assegurat el president de Dipsalut.

Dos dels empleats que van estudiar el màster pagat pel Dipsalut el 2013 ja no treballen en aquest organisme. Preguntat sobre quins van ser els criteris per seleccionar els treballadors que havien de rebre la formació, Corominas ha dit que es va considerar que havien de rebre la formació les dues persones que en aquell moment estaven al capdavant de l’organisme, Marc Alabert (antic gerent) i Natàlia Alcaide (personal funcionari). Tant Alabert com Alcaide eren càrrecs de confiança del PSC i ja han deixat la Diputació. També van rebre la formació Jordi Brunet (actual gerent en funcions) i Àfrica Masó (personal eventual), tots dos assessors de CDC, que encara treballen en la corporació. Corominas ha explicat que la formació és un dels eixos bàsics dins del model d’administració del Dipsalut. L’actual president de Dipsalut ha destacat que no s’ha format als empleats en un màster qualsevol, sinó en “el millor màster en gestió d’administracions públiques”, segons el seu criteri, per tal que el Dipsalut tingui un model d’administració “on es puguin emmirallar moltes altres administracions”, un objectiu que, segons Corominas, s’ha aconseguit.

 

Notícies relacionades:
La Diputació de Girona investiga el pagament de quatre màsters d’ESADE a empleats del Dipsalut
El ple del cartipàs de la Diputació de Girona reglamenta per primer cop el paper dels assessors
Pere Vila arrenca la presidència a la Diputació de Girona anunciant “un mandat diferent”

x