La Diputació de Girona investiga el pagament de quatre màsters d’ESADE a empleats del Dipsalut

La Diputació de Girona investiga el pagament de prop de vint mil euros, per a quatre màsters d’ESADE que haurien realitzat dos càrrecs de confiança, un funcionari i un alt càrrec del Dipsalut. El president de l’ens ha obert un expedient per aclarir la irregularitat que ja alertava una auditoria del 2013.

La Diputació de Girona vol fer neteja, i aclarir qualsevol despesa que pugui semblar irregular. En aquest sentit, el nou president, Pere Vila, ha iniciat un expedient per comprovar si el Dipsalut s’hauria extralimitat en el pagament de quatre màsters d’Esade a empleats de l’organisme que depèn de l’ens supramunicipal. De fet, la irregularitat ja s’hauria detectat al 2013, després que una auditoria alertés d’una despesa de 19.600 euros per a formació per a l’antic gerent del PSC, Marc Alabert, l’actual gerent en funcions Jordi Brunet, de Convergència Democràtica, a un càrrec de confiança del PSC i a un altre de Convergència Democràtica. Paral·lelament, el sindicat de funcionaris CSI-F, que a la Diputació està representat per Josep Maria Amargant, reclama poder disposar d’una còpia tant de l’entrada de la sol·licitud dels quatre treballadors públics, com de la sortida de l’autorització. El sindicat insisteix que dos de les persones que van cursar aquest màster van deixar la diputació poc després d’haver acabat el curs, i demana que tots quatre retornin els diners. Al mateix temps, Amargant també demana la dimissió del president de l’organisme.

 

Notícies relacionades:
Josep Maria Corominas sobre el pagament de quatre màsters a empleats del Dipsalut: “Tot s’ha fet d’acord amb la llei”
El ple del cartipàs de la Diputació de Girona reglamenta per primer cop el paper dels assessors
Pere Vila arrenca la presidència a la Diputació de Girona anunciant “un mandat diferent”